woensdag 9 februari 2011

Manifest Cultuur Netwerk Arnhem

Vanmiddag heeft het net opgerichte Cultuur Netwerk Arnhem zijn Manifest, "Kunst en Cultuur is Meer" aangeboden aan wethouder Michiel van Wessem van Cultuur. Mooi initaitef, en nuttig om als Gelders Archief bij dit netwerk aangesloten te zijn. Ik heb dit eigenlijk de afgelopen jaren gemist. Er waren in de stad hooguit wat losse verbanden in de erfgoedsector, maar de hele breedte van de cultuur trof elkaar nauwelijks.
Als deelnemer in het Arnhemse netwerk praten we mee over het belang van cultuur voor de stad en proberen we gezamenlijk invloed uit te oefenen op de politiek. Het gaat daarbij om kunst, cultuur en erfgoed als geheel, niet om de individuele belangen van instellingen. Nu gaat het nog om de bezuinigingsproblematiek, maar straks hoop ik dat de contacten ook leiden tot interessante en onvermoede cross-overs tussen onze instelling en andere. Zie ook: Manifest Cultuur Netwerk Arnhem

4 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een stevig initiatief! En wat doe je als je je als netwerk gaat afvragen hoe je door je publiek word gewaardeerd? of als je met hen een vuist wil maken tegen bezuinigen? Door het inzetten van sociale media zou je razendsnel een groot bereik kunnen genereren. Welke kansen zie je hier?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het CNA (Cultuur Netwerk Arnhem) zou natuurlijk over een blog en twitteraccount moeten beschikken. Een plek op facebook valt ook te overwegen. Maar: ook de traditionele media zijn nog steeds heel nuttig. Laten we niet vergeten dat nog talloos veel mensen de sociale media maar heel beperkt gebruiken. En ook die mensen willen we bereiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker (de mensen die nog brieven schrijven ;-). Deze week toevallig nog met Eidar P. over gefilosofeerd. Kernvraag is natuurlijk altijd wie wil je bereiken en hoe kun je dat het beste doen. Bekende, vertrouwde kanalen leveren toegang tot die kring (die je vrij vast kunt omlijnen). Ik vind het interessante van 2.0 juist dat je een groep kunt bereiken waarvan je vooraf niet kunt inschatten uit welke mensen deze bestaat. Het posten van een uitnodiging voor een Speel en Deelsessie in Arnhem leverde aanmeldingen op van mensen die absoluut geïnteresseerd waren inw aar het over ging, maar die ik voor meer dan de helft niet kenden en van wie er een hele hoop geen collega-archivaris waren. Juist dat gaf een heel interessant tintje aan de dag en zeker ook aan de discussies!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. This blog is bookmarked! I really love the stuff you have put here.

  cheap cialis

  BeantwoordenVerwijderen